Fastighets- och bostadsrättsöverlåtelser

Att byta bostad är oftast den största affären man gör i livet – då är det viktigt att ha koll på juridiken. Ska du dessutom flytta in i bostaden tillsammans med en sambo, maka/make, eller kanske tom med en hel familj är det extra viktigt att ni vet hur juridiken påverkar just er. Kanske har ni inte möljligheten att gå in med lika stor insats men att ni ändå vill äga bostaden 50/50? Kanske har ni gått in med olika stor insats och vill säkerställa att om ni skulle separera så ska vardera part behålla sin insats? Kanske funderar ni över vad som händer om en av er skulle gå bort? Har den efterlevande möjlighet att bo kvar? Vad sker om ni skulle separera? Varje situation är unik och det är just din livssituation som avgör vilka juridiska avtal som är relevanta.

 

Det är nu ni har möjligheten att undvika framtida konflikter och samtidigt se till att trygga er framtid! Detta gör ni bäst hos kunniga och erfarna jurister.

 

Köpekontrakt/överlåtelsehandling

 

Oavsett om ni ska sälja en fastighet eller en bostadsrätt har vi kunskapen att hjälpa er. Vi hjälper er genom hela processen, allt från att upprätta nödvändiga dokument till att räkna fram skatter och eventuella arvsrättsliga konsekvenser som kan aktualiseras vid överlåtelser till närstående.